Rijles op maat

Rijles bij rijschool Vrancken

RIS

Rijles in stappen

“Een proefles nemen? De instructeur die je proefles afneemt zal dan ook meteen je instructeur tijdens je rijopleiding worden!”

En veel hoger slagingspercentage dan een gewone rijopleiding, en minder stress. De Rijopleiding In Stappen (RIS) is een beproefde, moderne voorbereiding op het rijexamen. Onderzoek toont bovendien aan dat je als bestuurder veiliger aan het verkeer deelneemt. Bij de RIS leer je zelfstandig een route uitstippelen als je op weg gaat. Daarbij maak je ook gebruik van een navigatiesysteem.

Hoe gaat het in zijn werk?

Verschillende modules

Als cursist krijg je je rijopleiding in 4 stappen of modules aangeboden. Na elk van de eerste 3 modules volgt een toets. Autorijschool Vrancken neemt de eerste 2 toetsen af. Een examinator van het CBR is verantwoordelijk voor de derde toets (de tussentijdse toets) en het praktijkexamen na de vierde module.

Module 1
Module 2
Module 3
Module 4
Rijexamen

Voertuigbediening en voertuigbeheersing

Bij deze module leer je alle basishandelingen die noodzakelijk zijn om veilig en comfortabel te kunnen autorijden. Je leert gas geven, sturen, ontkoppelen, remmen en koppelen te combineren zodat je een goede basis hebt voor een comfortabele, vlotte en veilige rijstijl. Je hebt nog geen goede kenis van de verkeersregels nodig omdat je instructeur, op de voertuighandelingen na, alle taakprocessen uitvoert.

Beheersing van de bijzondere verrichtingen en eenvoudige verkeerssituaties

In deze module ligt de nadruk op verkeersdeelneming. Je leert eenvoudige situaties inschatten en uitvoeren. Ook leer je de kenmerken van de verschillende gebieden en waaraan je deze gebieden kunt herkennen. Vanaf module 2 leer je de verkeerstheorie toe te passen in de praktijk. Je leert ook hoe je bijzondere verrichtingen kunt gebruiken om in de praktijk manoeuvres als parkeren en omkeren veilig uit te voeren.

Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeerssituaties

Tijdens deze modules komen ingewikkelde verkeerssitueaties aan de orde. Je leert situaties snel te beoordelen, het gedrag van andere weggebruikers te voorspellen en je handelingen hierop aan te passen. Kennis van de verkeersregels, een goede voertuigbeheersing en besluitvaardigheid alleen is dus onvoldoende. Je moet ook het gedrag van andere weggebruikers kunnen voorspellen en daarnaar handelen. Er wordt speciale aandacht besteed aan complexe kruispunten en situaties.

Veilig en verantwoorde verkeersdeelname, verkeersinzicht en mentaliteit

Je hebt nu alle kennis en vaardigheden geleerd en kunt deze toepassen in jouw directe omgeving, In deze module leer je omgaan met nieuwe situaties. Je leert ze herkennen en de juiste scripts toepassen . Je kunt stellen dat je rijstijl wordt verfijnd. Dit wordt bereikt door het maken van lange ritten die je zelf voorbereidt.

Het rijexamen en zelf op de weg gaan

Na module 4 kunnen we niets meer voor je doen, je bent op jezelf en je kan op je eigen benen staan. Dit laat je zien tijdens het rijexamen. Je krijgt instructies van een examinator waar je heen moet rijden en je moet hierbij al je geleerde vaardigheden laten zien. We raden aan om meteen na het halen van je rijbewijs zo veel mogelijk zelf te rijden en de ervaringen op te doen!

bekwaam het examen in

Voorbereiding op het examen

Tekst en uitleg examen

Het examen wordt compleet uitgelegd zodat je niet voor onverwachte verrassingen zal komen te staan, en dus makkelijker slaagt!

Nabootsen examens

Het examen zal ook geoefend moeten worden, daarom rijd je als voorbereiding op de examens een aantal examenroutes als oefening.

Van A naar B volgens navigatie

Bij het examen moet je van punt A naar punt B met de navigatie kunnen komen.

Rijden naar een oriëntatiepunt of clusteropdracht

Rijden naar een bekend punt of een aantal opdrachten in een korte periode achter elkaar.

Keuze voor elke coureur

Prijzen

Proefles

mo
 • Kennismaking met de auto
 • Kennismaking met jouw instructeur
 • Indicatie hoe veel lessen nodig zijn
 • 90 minuten les

Start pakket

1548mo
 • Ris startpakket incl. examen en deeltoets 3(TTT)
 • 22 lessen
 • Klassikale theoriecursus
 • Online theorie
 • Theorie examen
 • Risboek

Theorie

210mo
 • Theorie cursus online + praktijk online
 • Theorie examen
 • Klassikale theorie (inclusief 3d theorie online)
Keuze voor elke coureur

Losse lessen

1 les € 46,00
1 DT3 (tussentijdse toets) € 215,00
1 examen € 240,00
1 theorie online € 55,00
1 theorie klassikaal € 125,00
1 risboek € 25,00
Faalangst examen € 300,00
BNOR examen € 290,00
Theorie examen € 34,80
Toeslag plannen rijschool € 5,00
Voordel pakket t.o.v. losse lessen € 124,00