Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

Rijles

Rijles in stappen (RIS)

Een opleiding is voor het leven en niet alleen voor het examen. Met onze rijlessen op maat zorgen we voor een veel hoger slagingspercentage dan een gewone rijopleiding, en minder stress. De Rijopleiding In Stappen (RIS) is een beproefde, moderne voorbereiding op het rijexamen. Onderzoek toont bovendien aan dat je als bestuurder veiliger aan het verkeer deelneemt. Bij de RIS leer je zelfstandig een route uitstippelen als je op weg gaat. Daarbij maak je ook gebruik van een navigatiesysteem.

“Een proefles nemen? De instructeur die je proefles afneemt zal dan ook meteen je instructeur tijdens je rijopleiding worden!”

Verschillende modules

Als cursist krijg je je rijopleiding in 4 stappen of modules aangeboden. Na elk van de eerste 3 modules volgt een toets. Autorijschool Vrancken neemt de eerste 2 toetsen af. Een examinator van het CBR is verantwoordelijk voor de derde toets (de tussentijdse toets) en het praktijkexamen na de vierde module.

Voertuigbediening en voertuigbeheersing

Bij deze module leer je alle basishandelingen die noodzakelijk zijn om veilig en comfortabel te kunnen autorijden. Je leert gas geven, sturen, ontkoppelen, remmen en koppelen te combineren zodat je een goede basis hebt voor een comfortabele, vlotte en veilige rijstijl. Je hebt nog geen goede kenis van de verkeersregels nodig omdat je instructeur, op de voertuighandelingen na, alle taakprocessen uitvoert.

Beheersing van de bijzondere verrichtingen en eenvoudige verkeerssituaties

In deze module ligt de nadruk op verkeersdeelneming. Je leert eenvoudige situaties inschatten en uitvoeren. Ook leer je de kenmerken van de verschillende gebieden en waaraan je deze gebieden kunt herkennen. Vanaf module 2 leer je de verkeerstheorie toe te passen in de praktijk. Je leert ook hoe je bijzondere verrichtingen kunt gebruiken om in de praktijk manoeuvres als parkeren en omkeren veilig uit te voeren.

Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeerssituaties

Tijdens deze modules komen ingewikkelde verkeerssituaties aan de orde. Je leert situaties snel te beoordelen, het gedrag van andere weggebruikers te voorspellen en je handelingen hierop aan te passen. Kennis van de verkeersregels, een goede voertuigbeheersing en besluitvaardigheid alleen is dus onvoldoende. Je moet ook het gedrag van andere weggebruikers kunnen voorspellen en daarnaar handelen. Er wordt speciale aandacht besteed aan complexe kruispunten en situaties.

Tussentijdse Toets

Na module 3 ga je de tussentijdse toets doen bij het CBR. Op dat moment wordt er gekeken hoe zelfstandig je al bent en waar je eventueel nog hulp bij nodig hebt. Zo gaan we goed voorbereid richting de laatste fase van je rijbewijs. Tijdens de tussentijdse toets kan je vrijstellingen halen. Als je de bijzondere verrichtingen leuk doet, dan krijg je hiervoor in het eerste examen een vrijstelling. Dat betekent dat je deze dan niet meer hoeft te laten zien.

verkeersinzicht

Veilig en verantwoorde verkeersdeelname, verkeersinzicht en mentaliteit

Je hebt nu alle kennis en vaardigheden geleerd en kunt deze toepassen in jouw directe omgeving, In deze module leer je omgaan met nieuwe situaties. Je leert ze herkennen en de juiste scripts toepassen . Je kunt stellen dat je rijstijl wordt verfijnd. Dit wordt bereikt door het maken van lange ritten die je zelf voorbereidt.

Het rijexamen en zelf op de weg gaan

Na module 4 kunnen we niets meer voor je doen, je bent op jezelf en je kan op je eigen benen staan. Dit laat je zien tijdens het rijexamen. Je krijgt instructies van een examinator waar je heen moet rijden en je moet hierbij al je geleerde vaardigheden laten zien. We raden aan om meteen na het halen van je rijbewijs zo veel mogelijk zelf te rijden en de ervaringen op te doen!

Vrancken

We bereiden je optimaal voor op het examen

Bespreking van het examen

We bespreken vooraf het examen, zodat je niet voor verrassingen zal komen te staan. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je makkelijker slaagt!

Van A naar B volgens navigatie

Tijdens examens komt het vaak voor dat je van A naar B moet met behulp van de navigatie. Tijdens je rijopleiding gaan we dit ook al oefenen.

Nabootsen examens

We kunnen een examen natuurlijk niet precies nadoen, maar we kunnen wel oefenen. Als het ons niet meer lukt om het je moeilijk te maken, dan ben jij er klaar voor.

Zelfstandig rijden

Het belangrijkste is dat je goed en veilig zelfstandig leert rijden. Dit bereiden we voor met diverse (complexe) opdrachten, om te kijken hoe dat gaat.

Prijzen

 • Proefles
 • Kennismaking met de auto
 • Kennismaking met jouw instructeur
 • Indicatie hoe veel lessen nodig zijn
 • 1 uur rijden en 30 minuten (praktische) uitleg
 • Vraag naar de voorwaarden
 • Direct een proefles plannen
 • RIS-Start pakket
 • 1850
 • RIS startpakket incl. examen en deeltoets 3 (TTT)
 • 22 lessen (50 min)
 • Klassikale theoriecursus (+ €90)
 • Online theorie cursus
 • RIS-boek

Losse lessen

1 les (50 minuten) €   59,00
1 DT3 (tussentijdse toets) € 245,00
1 examen € 270,00
1 theorie online €   65,00
Faalangstexamen toeslag €   50,00
Her examen € 270,00
Theorie examen (zelf plannen) €    48,00
Theorie examen individueel €  111,50
Theorie verlengd examen  toeslag €    13,00
Toeslag theorie plannen rijschool €      9,00
1 RIS-boek €    30,00
BNOR examen €  290,00

Voordeel pakket t.o.v. losse lessen: € 59,00

 • Herexamenpakket
 • 498
 • 6 lessen (50 min)
 • 1 (her)examen