Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

CBR start nieuwe verdeling theorie-examenplekken

theorie examen
27-6-2019  | Algemeen

Het CBR start voor examens vanaf 1 augustus 2019 met een nieuwe verdeling van theorie-examenplekken voor opleiders. Dit zorgt voor een evenredigere verdeling van theorie-examenplekken en draagt bij aan het tegengaan van botgebruik. CBR neemt deze maatregel in navolging van de succesvolle verdeling van de beroeps-praktijkexamens in 2018. De afgelopen jaren is het aantal theorie-opleiders toegenomen en ziet het CBR regelmatig dat grote hoeveelheden examenplekken worden gezocht en gekocht. Vanaf 1 augustus gaat de nieuwe regeling in en vervalt de huidige quotumregeling. Het CBR doet deze aanpassing in samenspraak met de brancheorganisaties BOVAG, FAM en VRB, de Klantenraad van het CBR en het ministerie van I & W. De nieuwe verdeling is onderdeel van een pakket maatregelen waarmee het CBR de rijschoolbranche ondersteunt bij de gewenste professionalisering. 

Wat betekent dit voor u?

Voor theorie-examens die plaats vinden voor 1 augustus geldt de huidige quotumregeling. Capaciteit voor A, B en AM examens die plaats vinden op of na 1 augustus kunt u vanaf 1 mei 2019 volgens de nieuwe regels reserveren. Voor CCV kan dit vanaf 15 april 2019. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om vrije examencapaciteit te kopen voor examens vanaf 1 augustus. De nieuwe verdeling is te vinden in het vademecum en houdt drie belangrijke veranderingen in:

1. Het is alleen mogelijk om een A, B of AM theorie-examen te reserveren op naam van de kandidaat en gekoppeld aan een specifiek product. Binnen 24 uur kan een reservering kosteloos worden geannuleerd.
2. Het is niet langer mogelijk om A, B of AM plekken onderling te wisselen. 
3. Het reserveren van CCV examens (ook groepsreserveringen) blijft hetzelfde, maar de plekken zijn niet langer uitwisselbaar met A, B of AM

Dit bericht is een herhaling van het eerder geplaatste bericht op 5-4-2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *